טחורים? אלה המזונות שכדאי להרחיק מהתפריט

כשהגוף מאותת, הוא עושה את זה בדרכים שלפעמים קשה להתעלם מהן, וטחורים הם אחת הדרכים הללו. התחושה לא נעימה, הרבה פעמים היא מלווה בכאב או בדימום, והיא עלולה להיגרם מסיבות שונות, אבל דבר אחד בטוח, מה שאנחנו בוחרים להכניס לפה יכול להשפיע, לטוב או לרע, על המצב.

תזונה לא מאוזנת, עשירה בשומנים ודלה בסיבים, עלולה להחמיר את הסימפטומים ולפגוע באיכות החיים. לכן, השאלה מה לא לאכול כשיש טחורים היא שאלה במקום והיא כלי משמעותי בהתמודדות. מדיטק היא החברה מספר 1 בישראל בתחום שמציעה פתרונות מתקדמים לעצירות, היא גם מספקת הצצה מעמיקה לאחד הנושאים המשמעותיים שתומכים בטיפול, אז בואו נבין מה כדאי להרחיק מהצלחת וגם מה כדאי להכניס במקום.

הקשר בין תזונה וטחורים

אנשים רבים לא מודעים לכך, אך הקשר בין מה שאנחנו אוכלים לבין הופעת טחורים הדוק במיוחד. מזון שמעודד עצירות, כמו מאפים מקמח לבן, מזון תעשייתי ומלוח במיוחד, אלכוהול ושתייה דלה בנוזלים, מהווים כל אחד מהם בנפרד וכולם יחד גורם לחץ מיותר במערכת העיכול. הלחץ הזה בא לידי ביטוי במאמץ בזמן היציאות, וזה בדיוק מה שעלול לגרום להופעה של טחורים או להחמיר אותם. שליטה בתזונה היא גורם מפתח בטיפול ובהקלה, ולכן, השאלה מה לא לאכול כשיש טחורים מקבלת משמעות חדשה, זו לא רק שאלה של טעם, זו גם שאלה של בריאות.

מזונות שמעודדים עצירות

כאשר התפריט שלנו עמוס בפסטה מקמח לבן, אורז מעובד, חטיפים מלוחים ובשרים שמנים, אנחנו מקשים על מערכת העיכול לעבוד. חוסר בסיבים תזונתיים, שנמצאים בשפע בפירות, ירקות וקטניות, גורם לצואה להיות קשה ויבשה, וזה מוביל למאמץ רב בזמן היציאה. המאמץ הזה יוצר לחץ על הוורידים שבאזור פי הטבעת והוא גם מהווה את אחת הסיבות העיקריות לטחורים. מעבר לאי הנוחות, המזונות האלה מאריכים את זמן השהייה של המזון במערכת ומכאן הדרך לדלקת או החמרה מתקצרת. לכן, כדאי לדעת מה לא לאכול ולהתחיל לסנן מהרשימה את כל מה שמעכב את מערכת העיכול במקום לעזור לה.

פרסום:

ומה עושים כאשר יש התפרצות?

כאשר טחורים מתפרצים הגוף מבקש הקלה ובדיוק אז, המזונות שאנחנו אוכלים הופכים להיות חלק מהטיפול, או להפך. מאכלים חריפים, שומניים או עתירי סוכר עלולים לגרות את דפנות המעי ולהחריף את תחושת הצריבה והכאב וגם שתייה מועטה היא מתכון לצרה, כי היא מייבשת את הצואה ומחמירה את הלחץ.

השאלה מה לא לאכול כשיש טחורים הופכת להיות שאלה של אחריות, לא רק למניעה, גם להחלמה. הקפדה על תפריט מותאם יכולה להקל על הסימפטומים, להאיץ את תהליך ההתאוששות, להוריד את תדירות ההחמרה וגם לשפר את התחושה הכללית.

הדרך למניעה וחיים נוחים יותר

טחורים הם לא גזירת גורל ובמקרים רבים הם ניתנים למניעה בעזרת שינויים פשוטים באורח החיים, ובעיקר בתזונה. שילוב של פירות וירקות טריים, שתייה מרובה של מים, אגוזים לא קלויים ודגנים מלאים, כולם יסייעו לכם לשמור על מערכת עיכול בריאה. מזונות עשירים בסיבים מונעים עצירות, מקלים על תהליך היציאה ומפחיתים את הסיכון לחזרה של הטחורים וכדאי לזכור ששינוי תזונתי הוא החזית לכל, לדעת מה לא לאכול כשיש טחורים הוא הצעד הראשון בדרך לאיכות חיים גבוהה יותר וזה לא צריך לבוא על חשבון הטעם או ההנאה שלכם מאוכל, אפשר בקלות להחליף קמח לבן בקמח כוסמין מלא, ממתקים עתירי סוכר בפירות יבשים ללא תוספת, ולהכניס לתפריט דייסות שיבולת שועל, מרקים עשירים בירקות שורש, וקטניות מבושלות שמספקות גם סיבים וגם תחושת שובע. כי זה לא רק עניין של מה להוציא מהתפריט, זה גם מה להכניס אליו כדי שיהיה עשיר, טעים ובעיקר כזה שעובד עם הגוף ולא נגדו.

פרסום:
הירשם כמנוי
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments