המסעדה בלב רחובות שהיא חובה לכל חובב אוכל


ברחובות, בין הפרדסים ומכוני המחקר ישנה מסעדה שהפכה כבר ליעד מרכזי עבור אוהבי אוכל טוב. מדובר בספרה, מקום כשר ברמה גבוהה במיוחד שמשלב מטבח פיוז’ן ים תיכוני עם השפעות בינלאומיות.

השף בני מדר, בוגר קורדון בלו מביא לכאן טכניקות מתקדמות ושילובי בין טעמים מיוחדים. העיצוב הפנימי הוא עבודה משותפת של האדריכל מרקו סברה ומעצב התאורה בן אלון, כאשר כל שולחן מרגיש כמו אי קטן וחם. התאורה משתנה לאורך הערב ומדגישה את המרקמים והצבעים של האוכל.

ספרה בולטת בין מסעדות ברחובות ובחרה בגישה שונה זו מסעדת שף מקורית. המטבח שלה מתבסס על חומרי גלם איכותיים – בשר איכותי, דגים טריים וירקות עונתיים מהסביבה.
התפריט כולל מנות ראשונות מגוונות, סלטים, דגים ומנות בשר מעולות בסגנון פיוז’ן ים תיכוני. רשימת האלכוהול מציעה קוקטיילים עונתיים ומבחר יינות מרשים. זה לא רק ארוחה, זו חוויה שלמה.

מה כדאי להזמין

כדאי להתחיל במנות פתיחה מעניינות. יש כאן קרפצ’ו בקר או דג טרי, ארטישוק ירושלמי עם טחינה מהר ברכה, סביצ’ה טונה אדומה עם צ’ילי חריף וליים, חציל מבושם על מטבוחה חריפה, או טרטר ים תיכוני. הסלטים מעניינים – סלט ירוק עשיר עם אנדיב וקיסר, סלט על גספצ’ו אדום חריף עם שמן עשבים וצנוברים, או סלט בורטה עם גבינה טרייה ועגבניות.
במנות עיקריות, הבשרים בולטים – צלעות טלה על ראגו עדשים שחורות עם קרם ארטישוק ירושלמי, סינטה נברסקה עם ניוקי עבודת יד ורוטב בקר, פילה עגלה מהגליל עם גראטן תפוחי אדמה ורוטב יין פורט, או אנטרקוט על העצם. הדגים מעולים – לברק עם פולנטה תירס ופטריות מלך היער, דניס עם קרם בצל ורוטב יין, או אמנון עם ערמונים וכמהין.
הקינוחים של השף קונדיטור תמיר חלפון הם אמנות אמיתית – כוורת שוקולד עם קרם שנטלי וגנאש חם, מילפיי פיסטוק, מרנג לימון עם קולי פסיפלורה, או קרפ סוזט. הקוקטיילים המיוחדים הם חלק חשוב מהחוויה.

איך לבחור מנות לפי העדפות

אוהבי בשר צריכים להתמקד במנות הבשר המרכזיות ולהתחיל במנה ראשונה קלה כמו הקרפצ’ו.
מי שמעדיף דגים צריך להזמין את הלברק או הדניס ולשלב סלטים ומנות ראשונות. לארוחה רומנטית או חגיגה כדאי לבחור מספר מנות קטנות לחלוק, שתי מנות עיקריות שונות, ולסיים עם אחד מהקינוחים. לדייט רגוע אפשר לבחור מנה ראשונה משותפת, שתי מנות עיקריות וקינוח אחד לחלוק.
אגב, לאירועים גדולים, בספרה יש שני חדרי VIP פרטיים עם שירות ייחודי באווירה אינטימית. החדרים מתאימים לקבוצות של 15 עד 50 אורחים.
חשוב לדעת שהמסעדה פועלת בערבי ימים א’ עד ה’ מ-18:30, וסגורה בימי שישי ושבת. בצהרי ימים א’ עד ו’ המקום מארח אירועי בוטיק בהזמנה מראש בלבד. מומלץ מאוד להזמין מקום מראש, במיוחד בימי חמישי או במועדים מיוחדים. לחדרים הפרטיים צריך להזמין הרבה לפני. המחיר נמצא בטווח הגבוה – מעל 180 שקל לאדם.

טיפים למיקסום החוויה

יש כמה עקרונות שיכולים לשדרג את הביקור. התחילו במנות ראשונות או סלטים לפני המעבר למנות העשירות. תנו לצוות הבר להדריך אתכם ובקשו המלצות על קוקטיילים או יינות לכל מנה.
שאלו על מנות עונתיות שלא תמיד מופיעות בתפריט. תקשרו למלצרים צרכים תזונתיים מראש – יש אפשרות להזמין מנות מסוימות ללא גלוטן. הישארו אחרי הקינוח ותהנו מהאווירה עם משקה כיפי או קוקטייל קינוח.
אין ספק שתיהנו כאן מאחת הבולטות מבין מסעדות ברחובות שמציעה לכם מטבח כשר יוצא דופן, בעיצוב מרהיב ובתפריט עשיר. אז בין אם אתם אוהבי בשר, דגים או מתכננים אירוע מיוחד תמצאו כאן את מבוקשכם.

פרסום:
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments